All cancer uppstår genom att minst tre negativa kroppsegenskaper sammanfaller. Försurad kropp d.v.s. kroppen får ett litet för lågt pH-värde, vilket vanligtvis resulterar i en låg syresättning av kroppens celler samt en förhastad celltillväxt ofta beroende på fel balans mellan Omega3 och 6 fetter.

Hur uppstår då en försurning av kroppen? – vanligast äter vi för mycket syrabildande mat, vi lever med s.k. kronisk stress vilket försurar vår kropp avsevärt samt att vissa mediciner kan göra  kroppen försurad. Ofta samverkar två eller flera av dessa egenskaper vilket påskyndar kroppens försurning. OBS: Den läkare som påstår att maten inte har något med kroppens läkning eller försurning att göra vet inte vad hen talar om.

En försurad kropp ger som bieffekt dessutom en sämre syresättning av cellerna vilket gynnar celltillväxt såsom cancer. Dessutom brist på Omega 3 fetter som normalt både ökar syresättningen och minskar celltillväxten ger då motsatt effekt . D.v.s. för hör halt av Omega 6 som minskar syresättningen och ökat celltillväxten. Vilket är preci det som händer i en tumörcell.

Så genom att börja äta mer basbildande mat som färsk frukt och grönsaker samt minska på allt annat som är syrabildande, kan kroppen ges en första chans till att hitta rätt pH-balans.  Att meditera och träna på en lagom nivår minskar dessutom stress och ökar syresättningen.

Ett ökat intag av Omega 3 fetter därmpar så även celltillväxten och ökar syresättningen i kroppen. Enbart detta borde räck för att få de flesta cancerformer att avstanna och försinna av sig själva. Sådant händeer dessutom regelmässig hos de flesta av oss, utan att vi ens hinner upptäcka detta fenomen.

En sådan kosthållning kan behöva allt från 3 månader upp till 2 år för att helt radera cancern i kroppen.

Vill man påskynda denna process väljer man dessutom olika naturmedel som t.ex. att dricka ett glas vatten med bikarbonat före varje måltid, 3 ggr per dag.

Enbart ära raw food från växter och frukt. En av många källor som lyckas med att bota cancer med enbart raw food och groddar. Ann Wigmore   http://annwigmore.org/

Även inta gurkmeja och svartaronja bär som bägge två är rika på polyphenoler vilket är bevisat motverkar alla sorters cancer. http://newsvoice.se/2013/01/14/halla-alla-halskostbutiker-svartaronia-och-gurkmeja-botar-cancer/

Ett annat sätt är att se vad cancer egentligen är och består av, Svampinfektion! Och genom att äta rötterna på vanliga ätliga svampar finns botemedel mot de flesta svamp infektioner.  Dessa svampsorte rekommenderas i synnerhet:

  • Turkey Tail (Trametes versicolor), is a common medicinal mushroom shown to have anticancer effects in ongoing research in this country. Use liquid or encapsulated extracts.
  • Maitake (Grifola frondosa) is an edible mushroom known in the U.S. as ”hen of the woods” because in appearance it resembles the fluffed tail feathers of a nesting hen. In addition to its anti-cancer, anti-viral and immune-enhancing properties, maitake may also help reduce blood pressure and blood sugar.
  • Reishi (Ganoderma lucidum) is too bitter to eat but is widely available in teabags, capsules and liquid extracts. Animal studies have shown that reishi improves immune function and inhibits the growth of some malignant tumors; it is also a natural anti-inflammatory agent.
  • Agaricus blazei (Agaricus brasiliensis) contains beta glucans, a group of polysaccharides (complex sugars) believed responsible for this mushroom’s immune-boosting effects. Research has shown that Agaricus has anti-tumor and anti-viral activity, as well as moderating effects on blood sugar and cholesterol. Oncologists in both Japan and Brazil use this mushroom in treatment protocols. It is sold in the U.S. in dried form as well as in extracts.

By Dr. Andew Wheal

Dr. Andrew Weal

Dr. Andrew Weal

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/03/15/mushrooms-cancer-treatment.aspx

Dr. Mercola

Dr. Mercola

By Dr. Mercola

Dr. OTTO H WARBURG – NOBELPRISTAGARE i MEDICIN 1931

Otto Warberg Nobelpristagare 1031

Otto Warberg Nobelpristagare 1931

1931 tilldelades Dr. Otto H Warburg Nobelpriset i medicin för sin upptäckt av den grundläggande orsaken till cancer.

”Alla normala celler har ett definitivt krav på syre, däremot kan cancerceller leva utan syre – en regel utan undantag”.
”Om en cell får minskat syre med 35% under 48 timmar kan de bli cancerogena.” Dr. Otto H. Warburg har gjort klart att den grundläggande orsaken till cancer är syrebrist, vilket skapar ett surt tillstånd i kroppen.
Dr. Warburg upptäckte också att cancerceller är anaeroba (inte andas syre)
och kan inte överleva i närvaro av höga halter av syre, som finns i ett alkaliskt tillstånd.

Biokemisten Otto H Warburg, en av 1900-talets ledande cellbiologer upptäckte att den grundläggande orsaken till cancer är för mycket surhetsgrad i kroppen. Det innebär att pH, potentiellt väte i kroppen är under den normala nivån pH 7,365 vilket utgör ett ”surt” tillstånd.
Warburg sökte tumörens metabolism och andning av celler och upptäckte att cancerceller underhålls och trivs i ett lägre pH, så lågt som 6,0 på grund av mjölksyra produktion och förhöjt CO2.

Hans forskning visade fullt och fast att det fanns ett direkt samband mellan pH och syre. Högre pH >7, vilket är alkaliskt innebär högre koncentration av syremolekyler, medan lägre pH <7, vilket är surt innebär lägre koncentrationer av syre…samma syre som behövs för att bibehålla friska celler.

År 1931 tilldelades han Nobelpriset i medicin för denna viktiga upptäckt.

Dr. Warburg var direktör för Kaiser Wilhelm institutet (numera Max Planck-institutet) för cellfysiologi i Berlin. Han undersökte tumörens metabolism och andning av celler, särskilt cancerceller. Nedan finns ett direkt citat av Dr. Warburg.

”Intressant nog kan man reglera kroppens pH nivå med kosten”.

Basbildande föda

Basbildande föda

Neutralt eller svagt försurande föda

Neutralt eller svagt försurande föda

Försurande föda

Försurande föda