Din kropp har en tvåradig försvarssystem mot patogener (bakterier) som annars skulle göra dig sjuk. Patogener innefattar bakterier , virus, toxiner, parasiter och svampar .

Den första försvarslinjen (eller utanför försvarssystem) omfattar fysiska och kemiska barriärer som alltid är redo och beredd att försvara kroppen från infektion. Dessa inkluderar din hud, tårar, slem, cilier, magen syra, urinflödet, ”vänliga” bakterier och vita blodkroppar som kallas neutrofiler .

Patogena (sjukdomsframkallande) mikroorganismer måste hindras att passera förbi den första försvarslinje. Om detta försvar bryts, kommer den andra försvarslinjen i kroppen aktiveras.

Hud
Huden är det största organ i kroppen. Det fungerar som en barriär mellan inkräktare (patogener) och själva kroppen. Hud bildar en vattentät mekanisk barriär. Mikroorganismer som lever över hela huden kan inte passera igenom huden om det inte är sprucken. Huden har även en fetthinna som gör huden elastisk och smidig, samt grogrund för nyttiga bakterier som även de skyddar din inre kropps hälsa. Var därför aktsam med vad du tvättar din kropp med och hur ofta. Bästa sättet att tvätta din kropp är med vatten och inget annat. Då allt annat förstör din hudfunktion och torkar ut.

Tårar, slem och saliv

Din näsa, mun och ögon är självklara startpunkter för patogener. Emellertid tårar, slem och saliv innehåller ett enzym som bryter ner cellväggen av många bakterier. De som inte dödas omedelbart fångas i slem och förtärs med tiden. Speciella celler som skyddar näsa, hals och andra passager i kroppen. Den inre slemhinnan i tarmen och lungorna producerar också slem för att fånga invaderande patogener. För att slemmet skall fungera effektivt måste det råda rätt pH-värde , d.v.s. lätt basiskt, i annat fall om det blir försurat, sprider sig sjukdomsalstrande bakterier och virus i slemmet och vi tvingas äta slemlösande medel.

Cilia
Mycket fina hår (cilier) täcker din luftrör och flytta slem och infångade partiklar bort från lungorna. Partiklar kan vara bakterier eller material såsom damm eller rök. Därav vikten att hålla dessa små hår rena för bästa funktion. Rökning är inte att rekommendera.

Magsyra
Magsyra dödar bakterier och parasiter som har svalts. Dock inte alla och framför allt inte äggen av parasiter.

Urinflödet
Urinflödet spolar ut patogener från blåsan området. Och bildar därmed även ett kroppseget vaccin more kroppens alla sjukdomar. Därav att man kan hitta läkare i Tyskland som rekommenderar urinterapi, d.v.s. man dricker sitt egna urin vid svår sjukdom. http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr1/03-1art8.htm

”Vänliga” (nyttiga) bakterier

Du har nyttiga bakterier som växer på huden, i din tarm och andra ställen i kroppen (t.ex. i munnen och tarmen) som hindrar andra skadliga bakterier från att ta över.

Neutrofiler
Dessa är vita blodkroppar som kan hitta, döda och förtär patogener som söker en ingång i kroppen.

Vi sätter upp en butik för teständamål just nu — inga ordrar kommer behandlas. Avvisa