Hej jag har tagit upp detta ämne tidigare i denna blogg, men jag uppmanar alla att ta del av den igen. För när du läst detta kommer du aldrig att använda vanligt bordssalt igen.

Alla havssalter som skördas naturligt från havet enligt traditionella metoder, säkerställer att alla näringsrika naturliga mineraler förblir intakta. Dessa naturliga mineraler balanserar natriumhalten och hjälper din kropp att metabolisera den. De berikar också smaken.

Den unika kombinationen av ca 92 mineraler och spårämnen inklusive jod, i naturligt havssalt ger optimal näring för kroppens normala funktioner. På samma sätt som detta salt har varit med oss under årmiljoner av evulution. Faktum är att sammansättningen av naturligt skördat havsalt replikerar det naturliga mineralinnehållet i vattnet i din kropp.

Jämför detta naturliga kvalitet salt med vanligt bordsalt med endast 6 mineraler, varav jod är kemiskt tillsatt. Den bearbetas mekaniskt. Det torkas vid höga temperaturer, en destruktiv process som avlägsnar mineralerna från natrium. Det behandlas också med konstgjord torkning och klumpförebyggande medel, så det skall rinna lättare från en saltströare.

Som ett resultat av förstörelsen av saltets inneboende balans, vet kroppen inte vad den ska göra med det som finns kvar – natriumklorid, utan de andra naturliga mineraler som förbereder kroppen för att acceptera den.

Är det inte mer meningsfullt att vi äter oraffinerat havssalt vilket är bättre för oss när det har samma sammansättning som det naturliga vätskans som vi har i människokroppen?

Min övertygande tro är att vi alltid bör föredra naturligt havssalt före bearbetat bordssalt.

Bildresultat

 

Vi sätter upp en butik för teständamål just nu — inga ordrar kommer behandlas. Avvisa