Lagerblad används normalt som kryddsättning i matlagning, men på senare år har allt fler börjat upptäcka de oanade hälsoeffekterna i lagerblad.

Och vad passar bättre nu i sjukdomstider, än att sprida vidare knepet som redan de gamla romarna och grekerna upptäckte!

Bäst av allt? Du behöver inte ens äta bladen eller blanda några mediciner på dem – faktum är att kroppen reagerar på ett förvånande sätt bara du tänder dem i huset…

Om du någonsin har klivit in i ett rum som fyllt dig med ett inre lugn och en balans, så är det inte alls omöjligt att det är lagerblad som ligger bakom.

För lagerblad i likhet men andra örter, fyller fler funktioner än att bara lyfta smaker i maten.

Faktum är att de gamla romarna och grekerna trodde på den helande kraften i denna ört. De ska inte bara ha använt lagerblad i maten, utan också som en medicinalväxt. De populära bladen intogs färska, torkade eller tillsammans med vatten som te eller i mat för att motverka en rad olika sjukdomar.

Ja, det är inte direkt någon slump att just lagerkransen under Romarriket delades ut till personer som uträttat något extraordinärt. Den välkända kransen förknippades med seger och framgång – du har säkert också sett den på film!

I dag, har lagerblad återigen blivit en omtalad hälsotrend.

Modern forskning tyder nämligen på att lagerbladen besitter en lugnande effekt. Studier tyder dessutom på att bladen kan fungera smärtstillande, antiinflammatoriskt och motverka njursten.

Lagerblad Oljan har antibakteriella egenskaper och innehåller eukalyptol, som kan minska symtomen vid förkylning och influensa. Detta på grund av eukalyptusens antiseptiska effekt på patogena bakterier i de övre luftvägarna.

Allt du behöver är en säker ljusbehållare, några torkade lagerblad och tändstickor.

Sedan är det bara att tända bladen. Men du: kom ihåg att torkade lagerblad brinner mycket fort, så var försiktig när du antänder dem.

Efter några minuter kommer du förhoppningsvis känna en lugnande doft fylla rummet.

Doften hjälper till att lindra stress och spänningar så att du mår bra.

Vissa upplever också att musklerna slappnar av redan efter 10 minuter!

Den lugnande verkan som lukten har, kopplas till innehållet av metyleugenol.         

Men även om du kanske inte skulle uppleva några tydliga förbättringar vad det gäller hälsan, så kan jag i alla fall garantera att du får ett hem som doftar fantastiskt gott.

Och det skadar ju inte att ha ett väldoftande hem, eller hur?

Känn dig fri att dela vidare så dina vänner också får lära sig om lagerbladens oanade hälsoeffekter. Om det kan få någon där ute att koppla av och må bättre, så är det värt det!

 

Vi sätter upp en butik för teständamål just nu — inga ordrar kommer behandlas. Avvisa